Newborn fotoshoot van een prachtig meisje

Zo leuk is het voor mij om binnen hetzelfde gezin na een tijdje weer gevraagd te worden om een volgend kindje te fotograferen! Bij deze newborn fotoshoot mocht ik het kleine zusje fotograferen van een klein ventje dat ik bijna 1,5 jaar geleden ook samen met zijn ouders voor mijn camera had. Zo mooi om zo’n kleintje weer terug te zien! Ook was het erg mooi om de uiterlijke overeenkomsten, en verschillen, tussen de kindjes te zien. Ze leken zoveel op elkaar, alleen heeft het kleine zusje best veel prachtige rode haartjes en had het broertje 1,5 jaar geleden een klein beetje blond haar.

Omdat de kindjes qua leeftijd zo dicht bij elkaar zitten kunnen we de ‘grote’ broer nog niet zijn kleine zusje helemaal zelf laten vasthouden. Naast elkaar liggen op mijn beanbag en samen met papa en mama een kusje en een aaitje geven kan natuurlijk wel! De kleine dame was op de dag van de newborn fotoshoot 12 dagen oud. Een prachtig, alert en gevoelig meisje dat veel meekrijgt van de wereld om haar heen.

Tijdens het verloop van de fotoshoot voel ik aan wat de gemoedstoestand van het kindje is, of het kindje diep of licht slaapt, of het meer of minder ontspannen is en of het kindje veel prikkels van buitenaf opneemt. Voor mij maakt dat tijdens de newborn fotoshoot allemaal niets uit. Of een kindje nu wel of niet prikkelgevoelig is en wel of niet de hele fotoshoot slaapt, we kunnen altijd een prachtige fotoserie maken! Wat ik wel doe is inspelen op de gemoedstoestand van het kindje. Ik begin altijd met het wrappen van de baby. Vrijwel alle kindjes vinden dat heel prettig en vallen dan als een roosje in slaap. Tijdens de fotoshoot gaat de wrap langzaam verder uit en afhankelijk van hoe het kindje daarop reageert kies ik voor bepaalde houdingen en poses. Daardoor komen we altijd tot een mooi resultaat. Hieronder kun je een selectie daarvan bekijken!