Newborn fotoshoot Vinz

Omdat kerst een extra mooi moment is om je geluk met anderen te delen geef ik op kerstavond ieder jaar een newborn fotoshoot weg. Afgelopen kerst was de mama van de kleine Vinz (die toen nog in zijn mama’s buik zat) de gelukkige winnares! Vinz werd op 25 januari geboren en toen hij 11 dagen oud was mocht ik hem, zijn grote broer en zijn ouders fotograferen tijdens een newborn fotoshoot bij hen thuis. Kleine Vinz blijkt een heel ontspannen ventje en zijn grote broer is superlief voor hem!

We maken eerst gezinsfoto’s en daarna gaat Vinz met zijn grote broer op de foto. Met nog best kleine grote broertjes of zusjes kan dat soms best een uitdaging zijn maar het lukt toch eigenlijk altijd wel om ze samen op de foto te krijgen. Spelenderwijs, soms met een kusje of knuffel, maar soms ook met een trucje of met de eigen knuffel erbij. Het is altijd goed zoals het is! Daarna gaan we met de kleine Vinz alleen verder.

Ik houd zelf heel erg van eenvoud en authenticiteit/echtheid in de foto’s, wat bekent dat ik geen onnatuurlijke poses fotografeer en vooral de ‘echte’ dingen vastleg. Als je kindje gaapt, zich uitrekt, zijn of haar handjes op een bepaalde manier neerlegt en natuurlijk de connectie met broertjes of zusjes en met papa en mama. Ook fotograferen we Vinz nog apart met papa en apart met mama. Die foto’s zijn zó waardevol! Ook voor je kindje voor later.

Al met al weer een heerlijke, ontspannen newborn fotoshoot. Samen met papa zetten we alles weer netjes terug op zijn plek en ga ik met een voldaan gevoel weer naar huis. Dan begint nog een flinke klus, het selecteren en bewerken van de foto’s om alleen de allermooiste plaatjes, digitaal en in een fine art album, straks af te leveren bij de ouders van de kleine Vinz!