Werkwijze Newborn fotoshoot

moment design fotoshoot kinderfotografie gezinsfotografie newborn fotografie op locatie haaren vught helvoirt den bosch tilburg eindhoven boxtel udenhout

Werkwijze newborn fotoshoot aan huis

Afspraak plannen
Wanneer je graag een newborn fotoshoot bNewborn fotografie newborn fotoshoot aan huis - Susan Swiggers Fotografie - Haaren - Tilburg - Den Bosch - Noord Brabant Oisterwijk Helvoirt Udenhout Breda Vught Boxtel Roosendaal Rosmalenij je thuis wil laten maken van je pasgeboren kleintje dan is het sterk aan te raden om al tijdens je zwangerschap contact met me op te nemen. Ik noteer dan jullie gegevens en plan alvast je uitgerekende datum in zodat je gegarandeerd bent van een plekje als de baby eenmaal geboren is. Is je kindje al geboren en neem je dan pas contact op, dan kan ik kijken of ik nog ruimte heb, maar vol is vol helaas.

Ook hoor ik graag of jullie bepaalde voorkeuren hebben qua kleurstelling tijdens de fotoshoot. Meestal fotografeer ik in een witte/lichte kleursetting, tijdloos en puur. Maar ook andere tinten zijn mogelijk zoals camel, bruin of donkerblauw. Aan de hand van jullie voorkeuren neem ik een aantal verschillende materialen mee waaruit je ter plekke nog een keuze kunt maken.

Voorafgaand aan de fotoshoot
Wanneer jullie kindje geboren is dan is het handig om mij binnen enkele dagen na de geboorte een berichtje te sturen. Ik stuur jullie dan een aantal mogelijke data waarop ik beschikbaar ben voor de fotoshoot. Onder voorbehoud dat het goed gaat met moeder en kind plannen we dan alvast een datum. We doen de newborn fotoshoot in principe binnen ongeveer 2 weken na de geboorte. Jullie kindje slaapt dan nog erg veel en krijgt weinig tot niets mee van de fotoshoot. Mocht het toch niet lukken om de fotoshoot binnen ongeveer 2 weken te plannen dan overleggen we wat er mogelijk is.

Op de dag van de fotoshoot ben ik om 10.00 uur bij jullie. De fotoshoot duurt ongeveer 3 uurtjes, dit kan ook iets korter of langer zijn. Het is aan te raden om de fotoshoot te plannen op een rustige dag zonder andere afspraken. De ervaring leert dat het zowel voor jou als de baby fijn is om daarna wat rust te nemen.

De dag voor de fotoshoot mail ik jullie nog even om te informeren of alles goed gaat met jou en met je kindje, en de afspraak kan doorgaan zoals gepland.

Tijdens de fotoshootNewborn fotografie newborn fotoshoot aan huis - Susan Swiggers Fotografie - Haaren - Tilburg - Den Bosch - Noord Brabant Oisterwijk Helvoirt Udenhout Breda Vught Boxtel Roosendaal Rosmalen
Op de ochtend van de fotoshoot ben ik om 10.00 uur bij jullie. Na een korte kennismaking gaan we eerst kijken waar in jullie huis de foto’s het beste gemaakt kunnen worden. Ik werk alleen met natuurlijk licht (geen studiolampen) en kijk goed naar de kwaliteit van het licht dat binnenvalt. Dit is essentieel voor de kwaliteit van de foto’s die we gaan maken. Het kan zijn dat we gaan fotograferen in de woonkamer, bij een raam of schuifpui, of op een slaapkamer. Soms is het nodig om even een paar meubels te verplaatsen, maar deze zetten we voordat ik weer vertrek allemaal weer keurig terug op zijn plek.

Daarna ga ik mijn spullen uit de auto laden en klaarzetten. De ruimte waar we gaan fotograferen gaan we verwarmen tot zo’n 27-28°C. Dat is noodzakelijk omdat we je kindje (deels) bloot gaan fotograferen en hij of zij wel comfortabel moet zijn tijdens de fotoshoot. Jullie mogen daarvoor zelf de thermostaat al wat hoger zetten en ik neem 2 kacheltjes mee om de ruimte verder te verwarmen. Kleed jezelf dus lekker luchtig, met eventueel een vestje of trui die uit kan als het warmer wordt.

Jullie kindje fotografeer ik op mijn bean bag. Een soort grote poef bedekt met dekens waarop ik jullie kindje prachtig kan fotograferen. Vaak fotografeer ik ook de baby met eventuele broertjes of zusjes, met papa en mama apart en met het hele gezin op de bean bag. Ook maak ik meestal gebruik van een achtergrond statief met een (meestal wit) doek om een rustige achtergrond te creëren.

We overleggen ook even of jullie kindje voor we beginnen nog verschoond of gevoed moet worden. Soms wordt een kindje vlak voordat ik er ben al uitgekleed (bijvoorbeeld tijdens een voeding of verschoning; alleen het luiertje mag aan blijven) en in een warme doek gehouden. Soms komt het zo uit dat we dit doen als alles klaarstaat om te beginnen. We volgen de hele fotoshoot het ritme van jullie kindje, dus als er tussendoor nog gevoed, verschoond of geknuffeld moet worden dan is dat geen enkel probleem.

Als alles klaarstaat beginnen we meestal met de foto’s van het hele gezin en met eventuele broertjes en/of zusjes. Als zij klaar zijn dan kunnen ze gewoon weer lekker gaan spelen. Soms is het fijn als er een oma, opa of ander familielid aanwezig is om oudere broers of zusjes op te vangen. Daarna maak ik veel foto’s van jullie kindje alleen in verschillende poses. Ik fotografeer alleen natuurlijke poses, met kleine aanpassingen aan de ligging van het hoofdje, handjes en voetjes. Het past niet bij mijn stijl en visie om gekunstelde poses te fotograferen. Ook maak ik minimaal gebruik van accessoires. Jullie kindje is al zo mooi zoals het is. We willen in de foto’s juist alle aandacht laten gaan naar die prachtige kleine details. Daarom maak ik enkel gebruik van wraps (stoffen van verschillende materialen en structuren) om je kindje aan het begin van de fotoshoot lekker in te ‘wrappen’. De meeste kindjes vinden het heerlijk om zo lekker warm in een doek te liggen en slapen als een roosje… 

Na de fotoshootNewborn fotografie newborn fotoshoot aan huis - Susan Swiggers Fotografie - Haaren - Tilburg - Den Bosch - Noord Brabant Oisterwijk Helvoirt Udenhout Breda Vught Boxtel Roosendaal Rosmalen
Binnen ongeveer 2 dagen na de fotoshoot ontvangen jullie alvast 1 bewerkte foto als voorproefje. Met de overige foto’s ga ik aan de slag. Ik maak uit alle gemaakte foto’s een selectie van zo’n 20 foto’s. Deze worden per stuk uitgebreid geretoucheerd en bewerkt om het beste uit iedere foto te halen. Ook maak ik van iedere foto een zwart-wit bewerking. Na maximaal 3 weken zijn de foto’s klaar en kunnen jullie ze bekijken in een persoonlijke online galerij en slideshow met muziek.

De online galerij staat in principe 2 weken online. Jullie kunnen in die periode aan mij doorgeven welk pakket jullie willen kiezen. Bij het kleinere pakket (met of zonder luxe linnen album met alle bewerkte foto’s) kies je uit de galerij je 12 favoriete foto’s, deze kun je online aanvinken en aan mij doorsturen. Kies je het grote pakket (ook weer met of zonder luxe linnen album met daarin alle bewerkte foto’s) dan hoef je niet te kiezen en ontvang je alle 20 foto’s in kleur en zwart-wit bewerking via WeTransfer. Bij alle pakketten ontvang je ook de slideshow met muziek en een door mij samengestelde collage.

Digitale bestanden en/of fotoproducten
De digitale bestanden die je ontvangt via WeTransfer zijn hoog resolutie bestanden zonder logo. Deze kun je zelf naar wens laten afdrukken. 

Omdat het zo mooi is om van je fotoshoot een prachtig fotoproduct in handen te hebben van professionele kwaliteit bevat ieder pakket nu ook een ontzettend mooi fine-art mini-album of luxe album. Het mini-album bevat een selectie van je favoriete foto’s en is van een mooi handzaam formaat (15x15cm). Wil je echt iets bijzonders doen met je foto’s kies dan voor het pakket mét luxe linnen fotoalbum van 20x20cm, met daarin alle bewerkte foto’s van de fotoshoot. Dit is een prachtig, handgemaakt linnen album van professionele kwaliteit. Het heeft, net als het mini-album, stevige dikke bladen en een perfecte afdrukkwaliteit. Een product voor het leven, om steeds weer uit de kast te pakken en door te bladeren.

Het is mogelijk om naast het pakket extra albums of mini-albums te bestellen. Heel leuk om cadeau te doen aan opa’s en oma’s!
Naar wens lever ik ook prachtige wandproducten van professionele kwaliteit of canvas, dibond, hout e.a. materialen. Heb je daar interesse in, vraag dan naar de mogelijkheden.


Newborn fotografie newborn fotoshoot aan huis - Susan Swiggers Fotografie - Haaren - Tilburg - Den Bosch - Noord Brabant Oisterwijk Helvoirt Udenhout Breda Vught Boxtel Luxe fotoalbum 20x20 newborn